Overslaan en naar de inhoud gaan

t' Bazarken

t' Bazarken

Zowel voor als tijdens de afgelopen Coronaperiode hebben we gemerkt dat heel wat bewoners van ons woon-zorgcentrum het misten om naar de winkel en naar de cafetaria te gaan. Sommigen hadden nood aan het sociale gebeuren, anderen vonden het lastig dat ze niet meer aan hun voorraad snoepjes, koeken, frisdrank,… geraakten.

Onze collega Lieselotte kwam met het voorstel om een mobiel winkeltje te maken om in het woon-zorgcentrum mee rond te gaan. Het is een concept dat ook wel in andere woonzorgcentra bestaat, maar het unieke van ons project is dat de bewoners van A tot Z betrokken werden bij de uitwerking.

Zo hebben onze bewoners Julien, Leon en Wilfried samen met enkele vrijwilligers geholpen bij de bouw van het winkeltje. De kleuren “rood-wit” (eigen aan het Kieldrecht) was een keuze van de bewoners en de naam “’t Bazarken” bleek de populairste te zijn uit een lijst met namen die ze zelf hadden voorgesteld. Het haak- en breiclubje heeft gezorgd voor de mooie vlaggetjes!

De bedoeling is dat ’t Bazarken beheerd wordt door de bewoners zelf, met de ruggesteun van vrijwilligers en personeel. Zo zullen ze zelf beslissen wat er verkocht wordt en zullen ze samen (vanaf dat de coronamaatregelen dat toelaten) zorgen voor de aankoop van de producten, het prijzen (hiervoor hebben we al een prijstang uit de tijd van de Belgische Frank) en het aanvullen en rondgaan op de afdelingen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit project een positieve invloed zal hebben op het zelfbeeld en de autonomie van de bewoners.
 

slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide