Overslaan en naar de inhoud gaan

Versoepeling bezoekregeling vanaf 27/03/2021

Bezoek

Beste bewoner,
Beste familie, 

Goed nieuws! 

We kunnen u wat perspectief aanbieden door in het weekend op familiebezoek te kunnen gaan en dit vanaf zaterdag 27 maart 2021.
We durven toegeven dat dit vandaag met een bang hart is. De cijfers zijn niet stabiel in onze maatschappij en stijgen weer.
Het blijft dus een gok, wij die verantwoordelijk zijn voor alle bewoners en medewerkers, nemen een risico voor de bewoners die thuis blijven, hopende dat ze niet besmet worden. 
Om hen te beschermen stellen we dan ook het volgende voor: wie op familiebezoek gaat in het weekend, blijft gedurende de daaropvolgende week op zijn kamer, maar kan wel bezoek ontvangen. Dit uit voorzorg voor onze medebewoners en medewerkers. 

Mogen wij vragen dat wanneer u een familielid komt halen, u zich houdt aan de regels die ons allen zijn opgelegd, zodat u hen een optimale bescherming bied tegen Covid-19. 
Ook al zijn we gevaccineerd, we kunnen nog steeds besmet worden, weliswaar minder ziek worden, maar we kunnen ook bewoners, medewerkers en zeker nieuwe bewoners besmetten.

Dus voorzichtig! 

Daarom blijven de basisregels voor hygiëne en bescherming voor contacten tussen medewerkers en bewoners cruciaal: afstand houden, handhygiëne, dragen van chirurgisch mondneusmasker ook door bezoekers bij verplaatsingen door de voorziening, … 

Hierna sommen we nog even op wat er vandaag de dag kan in kader van bezoek in het woonzorgcentrum:

•    U kan dus op zaterdag en zondag op familiebezoek en dit vanaf 27 maart, dit kan tussen 13u30 en 17u. 

•    Bezoekmomenten : 

Maandag / woensdag / vrijdag: 10u - 11:30 u of 14u - 16u 
Dinsdag / donderdag: 17u - 19u 
Zaterdag / zondag: 14u - 16u 

Tijdens de bezoekmomenten laten we 2 vaste bezoekers toe, die 2-wekelijks kunnen wisselen.
U kunt 4x/ week een bezoek inplannen. Gelieve dit zoveel mogelijk per mail en tijdig door te geven. Bezoeken voor het weekend moeten ten laatste op donderdagnamiddag gemeld zijn.

•    Onze bewoners kunnen met hun bezoek mee naar buiten voor een wandeling. Naar analogie met de richtlijnen in de maatschappij, mag men maximaal met 10 mensen elkaar buiten ontmoeten. Indien de afstand van 1,5m niet kan bewaard worden, is het dragen van een mondneusmasker verplicht. Wanneer de bewoner terug binnenkomt, moet hij de handen ontsmetten.

•    Het leven op de afdeling keert in kleine mate terug naar het normale, er kunnen weer activiteiten per leefgroep georganiseerd worden, samen eten in de living, weliswaar met een vaste plaats, per afdeling een bezoek aan de kapel, …… 

•    De cafetaria blijft voor onze bezoekers nog steeds gesloten naar analogie in de maatschappij. 

Weet wel dat we bij een nieuwe uitbraak, en dit kan nog steeds gebeuren, deze versoepeling kunnen terugschroeven, vandaar dat we blijven vragen: 

•    U houdt rekening met de veiligheidsmaatregelen bepaald door de Nationale Veiligheidsraad;
•    U ontsmet de handen bij het binnenkomen
•    U draagt altijd een chirurgisch mondneusmasker en respecteert de sociale afstand van 1,5m.
•    U registreert zich aan het onthaal bij het binnenkomen
•    U komt niet op bezoek wanneer u zich ziek bent
•    U eet en drinkt niet wanneer u op bezoek komt!

Hebt u nog vragen omtrent onze bezoekregeling, stel ze gerust. Wij zijn steeds bereid te luisteren, u kan ons telefonisch, maar ook via e-mail bereiken. 

Tel.: 03 / 250.67.20
e-mail: info@hfkieldrecht.be

Met vriendelijke groeten, 

Ann Capon                                              Nancy Schuddings

Directeur WZC                            Coördinator Corona Crisis Cel